Autoverzekering berekenen | Vergelijkprijs.nl

Autoverzekering berekenen

Waren er rond het jaar 1900 nog maar 200 auto’s in Nederland, nu moet je toch denken aan zo’n 10,5 miljoen voertuigen op de weg waarvan ca. 7,7 miljoen personenauto’s! Het is dus niet heel moeilijk voor te stellen dat er per jaar heel wat schade wordt veroorzaakt. In Nederland is de bezitter of gekentekend houder van een motorrijtuig verplicht om zijn motorrijtuig te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Deze wettelijke regeling is in het leven geroepen om slachtoffers van het gemotoriseerde verkeer te beschermen.

Je kan niet in alle gevallen een autoverzekering aanvragen. Hij die de verzekering aanvraagt, moet aan enkele voorwaarden voldoen. Zo is bijvoorbeeld een autoverzekering aanvragen zonder rijbewijs onmogelijk, dit omdat het verplicht is om een auto op je eigen naam te verzekeren. Een auto laten verzekeren op een andere naam is dan ook onmogelijk.

Autoverzekering berekenen
Je autoverzekeringen berekenen is belangrijk als je wat geld wilt besparen. Maar wat de premie van je autoverzekering is, is voor iedereen weer anders. Om je autoverzekering te berekenen, worden namelijk verschillende factoren meegenomen. Zo wordt er gekeken naar je geslacht, het aantal schadevrije jaren en je leeftijd. Maar ook je woonplaats, je type auto en hoe oud je auto is worden meegenomen bij het berekenen van je autoverzekering. Omdat deze factoren bij iedereen weer anders zijn, verschilt de premie voor iedereen. Wat kost een autoverzekering nu uiteindelijk, dit wordt grotendeels bepaald door je auto zelf. De premie gaat bijvoorbeeld omhoog voor een sportwagen en wordt lager voor een familiewagen. Meestal gaat de premie ook omhoog voor een auto als deze wordt geïdentificeerd met een hoge diefstalgraad. De plaats waar je woont heeft ook invloed op je verzekeringspremie, zo heb je in de stad  meer kans op ongevallen dan op het platteland.

No claim korting
Dat is de korting die verzekeringsmaatschappij als bonus geeft wanneer je geen schade rijd. Wanneer je voor het eerst een auto koopt begin je trede 1 van de ladder. Dit houd in dat je 0 schadevrije jaren hebt en een korting hebt van -25%, oftewel je betaalt meer als een startende rijder. Naarmate je schadevrije jaren opbouwt betaal je minder. Bij 5 schadevrije jaren oftewel trede 5 heb je al gauw een korting van 35%.

Autoverzekering vergelijken
Ben jij op zoek naar een goede autoverzekering, maar bang om teveel te betalen? Wil jij ook veel geld besparen op jouw autoverzekering? Een autoverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je heel wat kosten kunt besparen. Je kunt veel kosten besparen met het vergelijken van een autoverzekering om de beste verzekeraar te kiezen die ook goedkoop is, maar je krijgt ook een autoverzekering die het beste bij jouw situatie past. Je kunt heel gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken en daardoor ook heel makkelijk honderden euro’s per jaar besparen. Een vergelijking kan je allereerst enorm wat kosten besparen, maar natuurlijk is dat niet de enige reden om autoverzekeringen te vergelijken. Misschien vind je de beoordeling van een verzekeraar belangrijk , of wil je meer weten over de verschillende soorten autoverzekeringen. Een all-risk dekking kun je niet vergelijken met een WA-dekking. Autoverzekeringen vergelijken is online heel gemakkelijk en snel in gebruik en het zorgt ervoor dat je de verzekeraar vindt die het beste bij jouw situatie past. Het beste wat je kunt doen is online jouw autoverzekering vergelijken. Dit is heel gemakkelijk in gebruik. Bij het vergelijken van autoverzekeringen vraagt een autoverzekeringvergelijksite bijvoorbeeld jouw kenteken in te vullen en meerdere gegevens. Hierdoor kan een autoverzekeringvergelijk jou op maat de beste aanbieders adviseren. Jij krijgt alle verzekeraars, premies en aanbiedingen op 1 pagina te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *