Autoverzekering senior | Vergelijkprijs.nl

Autoverzekering voor senioren

Er zijn verschillende autoverzekeringen die je af kunt sluiten en dan wordt er ook met diverse variabelen rekening gehouden. De leeftijd van de aanvraag is hierbij onder andere van belang. Er zijn veel maatschappijen die senioren weigeren als zij hier een autoverzekering senior af willen sluiten. Er wordt vaak bij ouderen een toeslag op de premie gehanteerd. Ze gaan er dan namelijk vanuit dat deze doelgroep vaker schade zal veroorzaken dan de gemiddelde verzekerde. Er zijn ook speciale autoverzekeringen senior die je dan af kunt sluiten. Als je zelf senior bent en auto wilt rijden dan is het van belang dat je een goede verzekering hebt. Je zou kunnen kijken wat de voordelen zijn van de autoverzekering senior als je deze af gaat sluiten. Het zou zomaar kunnen dat deze verzekering goedkoper is dan de huidige autoverzekering, dit is het uitzoeken meer dan waard. De autoverzekering senior is een gewone autoverzekering zoals je deze al kent, maar dan speciaal gericht op senioren. Zo zijn er ook speciale autoverzekeringen voor jongeren. Maatschappijen bieden deze verzekeringen aan in een goed pakket en vaak ben je hierdoor goedkoper uit en sluit het aan bij je wensen of mogelijkheden. Daarom is het goed dat je die keuze ook gaat maken zodat jij weet wat de redenen zijn dat zoveel senioren overstappen naar de autoverzekering senior. Vergelijk de prijzen, de inhoud van het pakket, de dekking en de algemene voorwaarden met elkaar en dan kom jij er achter welke maatschappij voldoet aan jouw wensen. Je kiest toch ook de autoverzekering senior die het beste bij jou past? Vergelijk daarom vandaag nog alle opties, zodat jij je keuze verantwoord kunt maken

WA-verzekering
Iedere Nederlander die een auto bezit is verplicht deze te verzekeren. Wanneer je een autoverzekering afsluit, heb je de keuze uit drie dekkingsvarianten. De WA-autoverzekering, de WA plus of WA beperkt casco verzekering, de all risk of volledig casco. Maar welke autoverzekering past nu het beste bij je auto?

Bij het bepalen van de dekking van de WA-verzekering heeft u minder keus dan bij de casco autoverzekering. De WA-verzekering is een basisverzekering en kent standaard dekkingen. Bij de dekking worden 2 soorten schade onderscheiden. Zo is er de zogenoemde zaakschade en is er de personenschade. Bij de meeste WA-verzekeringen liggen deze bedragen op twee en een half miljoen euro. Dit geldt voor zowel de zaakschade als voor de personenschade. Bij de WA-verzekering gaat het om schade aan derde partijen. Schade aan je eigen auto is hiermee dus niet inbegrepen. Hiervoor zal je een aanvullende casco verzekering moeten afsluiten die ervoor zorgt dat ook schade aan de auto wordt gedekt. De meeste casco autoverzekeringen dekken niet de zaken die je mee vervoert in de auto maar wel de schade die ontstaat aan eigendommen van passagiers. Let hier dus op als je je dekking volledig op orde wilt hebben.

WA plus
De WA plus of beperkt casco verzekering vergoedt naast de schade die je aan anderen toebrengt ook bepaalde schades aan je eigen auto. Het gaat hierbij om schade veroorzaakt door brand, diefstal, storm, hagel, aanrijding met wild en een ruitbreuk. De WA plus verzekering wordt doorgaans afgesloten voor auto’s die tussen de 4 en 8 jaar oud zijn. Deze auto’s zijn namelijk vaak nog te waardevol om WA te verzekeren, maar te oud om er een all risk autoverzekering voor af te sluiten.

All risk
De all risk autoverzekering namelijk ook schade door slippen, botsen, vandalisme, stoten, omslaan, overstroming en te water of van de weg raken van de auto. Veel autobezitters sluiten een all risk autoverzekering af wanneer hun auto jonger dan 4 jaar is. De auto is dan namelijk nog nieuw en relatief veel waard. Daarnaast is het verstandig om een all risk verzekering af te sluiten wanneer je de auto nog niet volledig hebt betaald. Mocht je de auto bijvoorbeeld total loss rijden, dan zou je zonder all risk verzekering niet alleen zonder auto zitten, maar moet je ook nog een deel van de lening afbetalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *