Bedrijfsverzekering vergelijken

bedrijfsverzekeringBedrijfsverzekering vergelijken? 

Net zoals persoonlijke verzekeringen zijn bedrijfsverzekeringen voor iedere zelfstandige ondernemer onmisbaar. Je kunt verschillende bedrijfsverzekeringen afsluiten voor je onderneming.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering dekt de schade die wordt toegebracht aan derden tijdens het uitoefenen van je beroep. Je moet hierbij niet direct aan materiële schade denken maar er kan op vele andere manieren forse schade ontstaan. Je bent een jurist en je vergeet een belangrijk aspect op te nemen in een contract, de schade kan dan enorm zijn. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze schade dan.

Premie beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De premie die je moet gaan betalen voor een dergelijke verzekering hangt af van het beroep dat je uitoefent, ook de grootte van je onderneming speelt een rol bij het vaststellen van de premie.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Tijdens de uitoefening van je bedrijf kan er schade ontstaan, denk hierbij aan een baksteen die een werknemer van jouw bouwbedrijf op een auto laat vallen. De schade is dan groot, en de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze schade. Het wordt echter anders wanneer een bouwproject van slechte kwaliteit wordt afgeleverd en je krijgt hierdoor met een schadeclaim te maken. Een dergelijke schadeclaim wordt niet gedekt door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit valt onder ondernemersrisico!

Inventaris en goederenverzekering

Er kan altijd schade ontstaan aan de inventaris van bijvoorbeeld jouw restaurant, denk hierbij aan brand of inbraak. De verzekering dekt in dit geval de schade. Om gedekt te zijn tegen de schade van inbraak stelt de verzekering vaak als voorwaarde dat het pand goed beveiligd is.

Opstalverzekering

Ook het pand zelf moet verzekerd zijn, wanneer er brand uitbreekt is de schade in de regel enorm. De opstalverzekering dekt de schade zodat je snel aan de herstel van het pand kunt gaan beginnen.

Bedrijfsschadeverzekering

Ook dit is een belangrijke verzekering, denk je eens in dat je bedrijf stil komt te liggen door de gevolgen van brand of inbraak. In een dergelijk geval is de schade groot, immers je mist inkomen maar de kosten blijven gewoon doorlopen. De bedrijfsschadeverzekering biedt in dit geval een goede uitkomst, want deze verzekering vergoedt al deze kosten.

Rechtsbijstandverzekering

Deze verzekering kan goed van pas komen als je bijvoorbeeld een conflict hebt met één van je werknemers of een geschil met een zakenpartner. De rechtsbijstandverzekering zorgt dan dat je juridische hulp krijgt. Er geld een wachttijd voor bepaalde geschillen, houdt daar rekening mee!

De kredietverzekering

Wanneer je goederen op rekening levert, loop je het debiteurenrisico. Dit is een risico als dat klant de goederen niet wil of kan betalen. Door een kredietverzekering af te sluiten ben je gedekt tegen dit risico.

Het belang van bedrijfsverzekeringen

Het lijkt vaak dat je veel verzekeringen niet echt nodig bent, tot het moment dat een klant zijn rekening van over de 10.000 euro niet wil of kan betalen. Of dat er een conflict dreigt met bijvoorbeeld een zakenpartner die wel een rechtsbijstandverzekering heeft. We kennen allemaal het spreekwoord wel dit is Mosterd na de maaltijd, in dit geval kan je een conflict of een niet betalende klant veel geld kosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *