Caravanverzekering vergelijken? | Vergelijkprijs.nl

Caravanverzekering vergelijken?

Als je een cacaravanverzekeringravanverzekering afsluit moet je op bepaalde dingen letten. Ook al lijken alle caravanverzekeringen op elkaar de polissen kunnen wel degelijk verschillen. Je kunt bij de meeste verzekeraars kiezen voor een (beperkte) standaard of een (allrisk) een uitgebreide caravanverzekering. Bij de allriskverzekering is de nieuwwaarderegeling een belangrijke factor. Immers deze regeling bepaald hoeveel je krijgt uitgekeerd wanneer er sprake is van total loss schade.

Wat is total loss?

Er is sprake van total loss bij diefstal, of als de caravan niet meer te repareren is.

Wat is nieuwwaarde precies?

De nieuwwaarde is de waarde waarvoor de caravan op dat moment in de showroom staat.

Let op!!

De periode van de nieuwwaarde kan erg uiteen lopen per verzekeraar. Als de periode van de nieuwwaarde eenmaal af gelopen, dan krijg je bij total loss alleen nog de dagwaarde uit gekeerd.

Caravanverzekering is niet verplicht!

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht het afsluiten van een caravanverzekering is niet verplicht. De caravan valt onder de WA verzekering als hij aan de auto is gekoppeld. Als de caravan niet achter de auto is gekoppeld en er ontstaat schade wordt dit in de regel altijd gedekt door de aansprakelijkheidsverzekeringvoor particulieren(AVP).

Belangrijk om te weten!!

In beide bovengenoemde gevallen wordt alleen de schade aan derden gedekt! De schade van je eigen caravan valt hier dus niet onder.

Waarom een caravanverzekering afsluiten?

Als je een caravanverzekering afsluit is dit om afgedekt te zijn voor schade aan derden, maar je bent dan gedekt voor de schade aan je eigen caravan. De meeste mensen met een kleine niet zo dure caravan sluiten geen caravanverzekering af en dit is vaak ook niet nodig. Voor de grote duurdere caravan is dit anders, hier wordt een caravanverzekering wel belangrijk. Je moet er toch niet aan denken dat je schade krijgt van 15.00 euro en je moet deze zelf betalen omdat je geen caravanverzekering hebt af gesloten.

Wat is de standaard dekking bij een caravanverzekering?

Schade door:

  • Storm, diefstal en inbraak.
  • Zelfontbranding, denk hierbij aan kortsluiting, ontploffing.
  • In de meeste gevallen schade aan de inventaris, schade aan de voortent en/ of aanbouw.
  • De kosten van hulpverlening, zoals transporteren en bewaken van de caravan, opruimen of het bergen van de caravan.
  • Het overnemen van de kosten voor het aansluiten en plaatsen van de beschadigde caravan.
  • Rechtsbijstand (in de meeste gevallen, niet altijd)!
  • Bij een verblijf van 6 maanden aaneengesloten in het buitenland ( meestal, niet altijd).

Is er een eigenrisico bij een caravanverzekering?

Ja, in de meeste gevallen is er een eigenrisico en deze verschillen per verzekeraar. Bovenop het eigenrisico kan nog een extra eigenrisico komen, denk hierbij aan hagelschade. Ook deze bedragen van het extra eigenrisico kunnen onderling sterk verschillen.

Geld hagelschade als stormschade?

Nee, hagelschade is geen stormschade, en schade die is ontstaan door een fikse hagelbui is bij een caravanverzekering niet vanzelfsprekend mee verzekerd. Hagelbuien vormen een groot probleem voor de caravanverzekeraars.

Het vergelijken van de premies voor een caravanverzekering is dan ook zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *