Fietsverzekering vergelijken? | Vergelijkprijs.nl

fietsverzekering vergelijkenFietsverzekering vergelijken?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is loont het zich wel degelijk om een fietsverzekering af te sluiten. Vooral voor nieuwe fietsen is het afsluiten van een fietsverzekering zeker geen overbodige luxe. Een goede fiets kost tegenwoordig veel geld, door een fietsverzekering af te sluiten wordt de schade vergoed bij diefstal.

 

 

Mijn fiets staat altijd veilig in de schuur, waarom dan toch een fietsverzekering?

Het klopt dat als je fiets binnen of in de schuur staat je gedekt bent tegen schade en diefstal, dit valt dan onder de inboedelverzekering. Een fiets heb je echter niet voor de sier, maar deze wordt gebruikt om van a naar b te komen. Je stalt je fiets bij de supermarkt en bij de schoenenzaak, wordt je fiets op dat moment gestolen dan ben je daarvoor dus niet verzekert. Immers de inboedelverzekering dekt alleen diefstal als de fiets binnen of in de schuur staat. Een goede fiets kost toch tussen de 700 en 1800 euro, heb je de fiets dan niet verzekerd en wordt deze voor de supermarkt gestolen, dan ben je veel geld kwijt.

Wat dekt een fietsverzekering nu eigenlijk?

Niet onder dekking valt.

  • Schade dat opzettelijk is aangebracht of schade door slijtage.
  • Schade door het rijden van snelheidswedstrijden.
  • Schade die de fiets oploopt tijden verhuur.
  • Schade door diefstal als de fiets niet op slot is gezet.

Aansprakelijkheidsrisico voor fietsen

De aansprakelijkheid voor fietsen valt onder de AVP verzekering (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Deze wordt dus niet gedekt door een fietsverzekering! Kent een fietsverzekering wel een aansprakelijkheidsdekking, dan zal dit een secundaire dekking zijn.

De looptijd van een fietsverzekering

De looptijd van een fietsverzekering is bij de meeste verzekeraars een aflopende verzekering van 3 jaar. Bij schade worden de herstelkosten door de verzekering vergoed. Bij diefstal wordt de fiets vergoed op basis van de verzekerde nieuwwaarde. Let op! Deze vergoeding geldt alleen voor in de eerste 6/ 12 maanden. Bij sommige verzekeraars is er een termijn van 12 maanden waarbinnen je bij diefstal of totaalverlies een vergoeding krijgt op basis van de verzekerde nieuwwaarde. Andere verzekeraars hebben bijvoorbeeld een termijn van maar 6 maanden, wordt je fiets na deze 6 maanden gestolen dan krijg je te maken met de afschrijving van de verzekerde nieuwwaarde. Je vindt het afschrijvingspercentage terug in de polis.

Zijn de premies voor een fietsverzekering overal gelijk?

Nee, de premie voor een fietsverzekering hangt sterk af van je woonplaats, in sommige steden is het risico van diefstal gewoon hoger dan in andere steden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *