Internet bellen en tv vergelijken 2015 | Vergelijkprijs.nl

internet vergelijken

Internet bellen en tv vergelijken op vergelijkprijs.nl

Tegenwoordig zijn er een hoop providers die voor de vaste aansluiting Internet tv en bellen aanbieden in 1 pakket. Ook wel bekend als het “alles in 1 pakket” of de “3 in 1 pakket”. Uiteraard is het bij allen van deze providers ook mogelijk om alleen TV en internet te nemen, of alleen internet en bellen. Sinds een aantal jaren is het ook mogelijk om ook gebruik te maken van internet bellen en tv over de glasvezel verbinding. Omdat er zoveel aanbieders zijn, met allen vaak hun eigen combinaties voorwaarden en voordelen, is het verstandig om deze met elkaar te vergelijken.
Lees verder »

Maar waar moet u op letten als u alleen internet vergelijkt? Of als u een totaal pakket van internet bellen en tv wilt vergelijken? Zo begint de eerste vraag bij het vergelijken van internet al, of het glasvezel of kabel internet moet worden. Dit zijn een aantal vragen waarop we dieper op ingaan op deze pagina.

Wat voor pakket zijn er?

Bij de meeste providers, is het mogelijk om internet tv en bellen af te nemen. Vaak wordt dit in 1 pakket aangeboden, waardoor de prijzen lager liggen. Maar wat houd zo’n pakket nou precies in? Zoals de naam al aangeeft “internet tv en bellen” gaat het om 3 componenten die we uiteraard allen los wel kennen. Het samenvoegen hiervan (of delen hiervan) zorgt ervoor dat prijs gedrukt wordt, doordat er vaak een korting of cadeau bij te verkrijgen is. De pakketten zijn zowel via kabel als glasvezel te krijgen. Dit hangt er vaak vanaf welke verbindingen er in uw huis binnenkomen.
Lees verder »

De kabel verbinding komt in 99,9% van de huizen in Nederland binnen. Glasvezel helaas nog niet, hier zijn ze al enkele jaren mee bezig, en dit zal ook nog enkele jaren duren voordat iedereen hier gebruik van kan maken.

Waar moet u op letten bij het vergelijken van internet tv en bellen?

Wanneer u opzoek bent naar een pakket waar internet tv en bellen alle 3 in zitten, is het altijd verstandig om deze pakketten bij de verschillende providers te vergelijken. Vaak bied een en dezelfde provider, al diverse vormen aan waardoor u het pakket nog beter op u persoonlijk kunt afstemmen. En is daarom zeker een aanrader op elk los component van het pakket apart te vergelijken bij een andere provider. Vergelijk daarom internet eerst los. Kijk door middel van een postcode check, welke internetsnelheid bij u leverbaar is, en kijk dan in welke snelheidscategorie u uitkomt. (de meeste providers werken met 3 categorieën van internet snelheid. Zo noemen ze dit bijvoorbeeld instap(tot 8mb/s) standaard (tot 20mb/s) en premium (tot 40mb/s). Op basis hiervan kunt u kijken en vergelijken welke provider u deze snelheid ook werkelijk kan aanbieden.
Lees verder »

 
Ook tv is goed om apart te vergelijken. Elke provider bied bijvoorbeeld een apart diversiteit aan zenders erbij, en geeft vaak de mogelijkheid om zenderpakketten erbij te kopen. Ook is het zo dat elke providers met andere tv mogelijkheden werkt. Zo kan je bij sommige providers tv nemen met pauze functie, opnemen functie, terug spoelen functie en nog veel meer. Vergelijk daarom altijd goed bij de providers welke tv mogelijkheid het beste bij u past.
Wat telefoon betreft zijn er ook diverse vormen die met elkaar te vergelijken zijn. Zo kunt u bij de meeste providers de belkosten afkopen tegen een bepaald bedrag. Of kunt een regeling treffen dat u deze alleen afkoopt in de avond en weekenden, tegen een goedkoper tarief. Kijk altijd goed naar wat de kosten per minuut zijn, en of u bij de nieuwe provider u huidige telefoonnummer mee kunt nemen.

Wanneer u internet bellen en tv apart vergeleken heeft, dan kunt u opzoek gaan naar de provider die deze 3 producten alle 3 aanbied naar de smaak zoals u wilt.
Om zeker te weten of dit ook goed gaat werken bij u, doe de postcode check, en vraag aan de verkoper, of via de klantenservice of deze snelheden ook werkelijk bij u geleverd kunnen worden.

Wanneer u een glasvezel verbinding heeft in huis, ga er dan niet gelijk vanuit dat u deze glasvezel verbinding bij elke willekeurige provider kan gebruiken. In sommige gevallen heeft slechts 1 provider de licentie op een netwerk te voeren over deze glasvezel verbinding. Tevens kan het ook zijn, dan de glasvezelbinding nog niet actief is gesteld omdat de gemeente hier nog mee bezig is. Probeer daarom altijd goed uit te zoeken wanneer deze wel actief gebruikt kan worden, zodat u niet bij het vergelijken van internet bellen en tv pakketten opzoek gaat naar een kabel verbinding waarvoor u een 1 of 2 jarig contract af sluit. Bij sommige providers heeft is er de mogelijkheid altijd over te stappen op glasvezel verbinding, wanneer u gebruik kunt maken van glasvezel verbinding. Kijk hiervoor de voorwaarde na van de provider die u aanspreekt bij het vergelijken hiervan.

Internet bellen en tv kortingen

Bij de meeste aanbieders en providers van internet bellen en televisie, wordt er vaak een korting gegeven. Wanneer u alleen internet vergelijkt of internet tv en bellen vergelijkt wordt er vaak bij vermeld wat deze kortingen exact zijn. Alleen al om het feit dat u deze 3 componenten in 1 pakket vorm doet, levert al voordeel op, maar ook uit concurrentie geven veel providers de eerste tijd een bepaalde korting of voordeel. Dit kan zijn, dat u bijvoorbeeld gratis onbeperkt bellen erbij krijgt, of kosteloos bepaalde zenderpakket mag hebben. In sommige gevallen wilt de provider ook wel een cadeau erbij doen, in de zin van een tablet of
Lees verder »

televisie. Let er in dit geval goed op, of dit niet uiteindelijk in het contract termijn door uzelf betaald wordt. Tevens bestaat er een grote kans dat als de provider waarbij u internet televisie en bellen wilt afsluiten, ook mobiele telefonie aanbied. In de kans groot, als u ook mobiel laat toevoegen bij internet tv en bellen, u kan profiteren van nog groter voordeel. Zo kan het dan zelfs zijn, dat de mobiele telefoon plots gratis wordt, of u een fikse korting krijgt op het mobiele abonnement (of mobiel internet abonnement).
Een aanrader is dan zeker wanneer u diverse providers met elkaar vergeleken hebt, om dat bij die provider nog eens na te gaan of het extra voordelen oplevert wanneer u ook u mobiele telefonie ben hen laat onderbrengen.

Mobiel internet

Veel mensen verwarren zich vaak met het vaste internet gebruik, en het gebruik van mobiel internet. Mobiel internet is een losstaand product, die vaak geïntegreerd zit in het mobiele abonnement. Ook hier zijn uiteraard veel aanbieders voor, en is het ook verstandig om hiervoor diverse aanbieders te vergelijken.Uiteraard is u mobiel ook te gebruiken via Wi-Fi verbinding op de vaste internet aansluiting. Zorg er dan wel altijd voor dat u de mogelijkheid heeft over Wi-fi verbinding. Dit is tegenwoordig zo goed als een standaard (dit ziet u terug bij het vergelijken van de providers), maar bij sommige aansluitingen zit de Wi-Fi mogelijkheid nog niet.
Lees verder »

In dat geval kunt u bij uw provider (dit geld voor de meeste providers) een nieuw modem laten opsturen, of een nieuw vast pakket aanvragen. Vergeet in het laatste geval, niet te vergelijken met andere providers, ondanks u al enkele jaren bij de huidige provider zit.

Glasvezel verbinding

Bij het vergelijken van internet tv en bellen, zult u vaak de vraag zien of het gaat om kabel signaal of om glasvezel signaal. Mits u gebruik kan maken van glasvezel, is dit zeker aan te raden. Glasvezel zorgt ervoor dat het internet signaal sterker wordt, en u meer mb/s kan ontvangen. Ook geld dit voor als u televisie neemt u uw pakket, vaak loopt deze televisie signaal over het internet signaal, waardoor het signaal alleen maar mooier wordt, als u glasvezel gebruikt.
Vergelijk goed bij de providers het verschil tussen glasvezel en kabel.
Lees verder »

Bij sommige providers is er bijvoorbeeld bij kabel signaal, maximaal 2 televisie kastjes mogelijk. Terwijl dit bij dezelfde provider met glasvezel tot 6 televisie kastjes kan gaan.Kijk ook bij glasvezel altijd even op internet, en doe dan de postcodecheck. Deze kan laten zien of u al gebruik kunt maken van glasvezel, en wat de verwachte internet snelheid gaat worden.

Internet tv en bellen in Nederland

In Nederland zijn er een hoop providers die internet bellen en tv aanbieden. Naast welke provider u het best lijkt, en welk het pakket het meest interessant voor u is, is het altijd de vraag welke providers bij u deel in Nederland kan leveren. Zo kan het voorkomen dat u na het vergelijken van internet tv en bellen bij een provider uitkomt, die slechts een zwak signaal bij u kan leveren. De oorzaak hiervoor is, dat elke provider met antennes en centrales werkt. Wanneer u ver weg woont van 1 van de centrales van deze provider, kan het signaal van die provider heel zwak aankomen
Lees verder »

bij u huis, terwijl een andere provider die wel bij u in de buurt zit, een extreem hoge snelheid kan leveren. Dit is een factor die bij het vergelijken van internet tv en bellen pakketten niet echt naar voren komt, maar voor het afsluiten wel uitgezocht zou moeten worden. Tevens kunt u hier uiteraard een postcode check doen, van die provider die u in gedachte heeft.

Vul uw postcode en huisnummer in en vergelijk nu direct internet/tv/bellen pakketten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *