Kampeerautoverzekering vergelijken? | Vergelijkprijs.nl

kampeerautoverzekeringKampeerautoverzekering verzekeren?

Een kampeerauto is voor veel mensen praktisch een tweede huis of een huis op wielen. Voordat je een kampeerauto aanschaft moet je weten wat er allemaal te koop is en wat het kost. Ook moet je jezelf de vraag stellen of het zich loont om een kampeerauto te kopen. Een kampeerauto loont zich vooral voor die mensen die veel onderweg zijn, denk hierbij aan lange weekenden of een ver doel.

Kan ik zelf een dekking kiezen die mijn situatie past?

Ja, dit kan altijd! Door zorgvuldig een passende dekking te kiezen betaal je nooit teveel aan premie. Ga nooit voor de goedkoopste verzekeringsvorm, maar kijk wat er gedekt moet zijn. Door goed te zijn verzekerd ga je onbezorgd op vakantie en dat is toch waar het om draait. Bij het verzekeren van je kampeerauto kun je net als bij een autoverzekering kiezen uit verschillende dekkingsvormen zoals:

  • Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA): Dit is een basis verzekering die alleen de schade aan derden vergoed, dus niet de schade aan je eigen kampeerauto. De WA verzekering is de minimale verzekeringsvorm voor een kampeerauto die een verzekeraar kan bieden. Het WA verzekeren van je kampeerauto is een verplichte verzekering. Zonder een WA verzekering mag je niet de weg op, want je bent dan niet verzekerd.
  • WA en beperkte cascoverzekering: Door deze verzekering af te sluiten ben je gedekt tegen schade aan derden (WA) maar ook tegen schade aan je eigen kampeerauto. Let op! Niet alle schade aan je kampeerauto is gedekt in een WA cascoverzekering. Je kunt de beschrijving welke schade aan je kampeerauto gedekt is vinden in de polisvoorwaarden. Bij schade zoals hagel- of stormschade maar ook aan ruitbreuk, valt dit bij de meeste verzekeraars onder het eigenrisico. De schade aan de inventaris van de kampeerauto valt bij de meeste verzekeraars onder de WA beperkte cascoverzekering.
  • WA en allrisk (volledig cascoverzekering): Dit is de meest complete verzekering voor je kampeerauto. Bij deze verzekeringsvorm is zowel de kampeerauto alsook het inventaris in de meeste gevallen gedekt. Schade die opzettelijk is aangebracht of slijtage van bijvoorbeeld het interieur zijn niet gedekt. Ook schade die ontstaat onder invloed van alcohol en/ of drugs wordt niet gedekt door de verzekeraar.

Is een kampeerautoverzekering verplicht?

Ja, een kampeerauto moet net als alle andere voertuigen in Nederland minimaal WA verzekerd zijn, op die manier ben je verzekerd tegen schade aan derden. Wat betreft een aanvullende verzekering zoals een beperkte casco- of een vol cascoverzekering, deze zijn optioneel.

Loont het zich om kampeerautoverzekeringen te vergelijken?

Het vergelijken van kampeerautoverzekeringen is altijd de moeite waard! Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk online de verzekeringen onderling vergelijken. Staar je nooit blind op de goedkoopste premies, maar let vooral op het eigenrisico wat met een verzekering gepaard gaat. Iedere verzekering hanteert weer andere voorwaarden, hieronder valt ook het eigenrisico. Bij de ene verzekering is het eigenrisico hoger dan bij de andere verzekering. Let goed op wat er allemaal gedekt is in geval van schade. Een kampeerauto is een dure aanschaf en als je dan niet goed verzekerd bent kun je voor torenhoge kosten komen te staan. Een goede dekking voorkomt dit en zorgt ervoor dat je zorgeloos van je welverdiende vakantie kunt genieten.

Offertes aanvragen is dit een goed idee?

Ja, want door offertes aan te vragen kunt je thuis op je gemak de verschillende voorwaarden, wat betreft de dekking en het eigenrisico doorlezen en zo een passende verzekering uitkiezen. Ook betaal je zo niet onnodig teveel aan verzekeringspremie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *