Scooterverzekering vergelijken? | Vergelijkprijs.nl

scooterverzekeringScooter vergelijken? Bromfietsverzekering

Wanneer je een scooter of bromfiets hebt gekocht ben je verplicht om deze te verzekeren, je moet dan op zijn minst een WA verzekering afsluiten. Een WA verzekering dekt echter alleen de schade aan derden, dus niet de schade aan je eigen scooter of bromfiets.

Wat moet er allemaal worden meeverzekerd?

De WA verzekering is een standaard verzekering, maar wil je de scooter extra goed verzekeren dan kun je paalde zaken apart meeverzekeren, denk hierbij aan diefstal. Ook voor schadevergoeding aan je eigen scooter die is ontstaan door een ongeluk die jezelf hebt veroorzaakt kun je meeverzekeren.

All-riskverzekering

Bij sommige verzekeraars kun je ook een casco- of all-riskverzekering voor je scooter of bromfiets afsluiten.

Bij het afsluiten van een volledige cascodekking of een all-riskverzekering ben je gedekt tegen Schade die jezelf veroorzaakt of schade die kan ontstaan door:

  • Brand.
  • Ontploffing.
  • Storm.
  • Joyriding.
  • Diefstal.
  • Het te water raken.
  • Omslaan.
  • Botsing met loslopende dieren.

Let op!!

De premie voor het WA gedeelde en het cascogedeelte wordt apart berekend. Bij het berekenen van de WA premie wordt gekeken of bromfiets of scooter ook versnellingen heeft. Heeft de scooter of bromfiets versnellingen, dan zal de WA verzekeringspremie in de meeste gevallen hoger uitvallen. De premie voor de cascoverzekering is gekoppeld aan de cataloguswaarde van de scooter of bromfiets. Het verzekeren tegen diefstal kan vaak nogal lastig zijn, want het diefstal risico bij scooters of bromfietsen is erg hoog! Ook wordt er soms rekening gehouden met de leeftijd van de bestuurder, dit kan leiden tot een hogere verzekeringspremie.

Het meeverzekeren van accessoires

Je kunt accessoires meeverzekeren je betaald dan een meer-premie, echter accessoires dalen ieder jaar in waarde. Controleer daarom ieder jaar of een dergelijke extra verzekering nog wel zin heeft.

Is het opvoeren van mijn scooter van invloed op de verzekeringspremie?

Jazeker, het opvoeren van je scooter of bromfiets heeft gevlogen voor de hoogte van de verzekering. Ga je je scooter of bromfiets opvoeren en je veroorzaak schade, dan wordt dit niet gedekt door de verzekering. Een opgevoerde scooter of bromfiets is niet alleen een gevaar op weg, maar is ook strafbaar.

Belangrijk om te weten!

Ga je je scooter of bromfiets gebruiken voor bijvoorbeeld het bezorgen van pizza’s of voor je werk als koerier, dan wordt dit niet gedekt door de verzekering. Het WA-risico van koerierdiensten alsook pizza bezorgers is erg hoog. Gebruik dus nooit je eigen scooter of bromfiets voor het bezorgen van pizza’s of voor koerierdiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *