Zorgverzekering afsluiten | Vergelijkprijs.nl

Zorgverzekering afsluiten

Als je een zorgverzekering wilt afsluiten, moet je in de meeste gevallen ook je oude zorgverzekering opzeggen. Veel mensen zien op tegen het opzeggen van hun zorgverzekering omdat ze denken dat het veel gedoe met zich meebrengt. Maar dat is tegenwoordig helemaal niet meer nodig. En dit jaar is het wel heel gemakkelijk, want bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering gaat het opzeggen vaak automatisch. Je nieuwe zorgverzekeraar regelt dit namelijk voor je met je oude zorgverzekeraar, omdat er onderlinge afspraken zijn gemaakt. Het opzeggen van de huidige verzekering kan tot en met 31 januari. Vóór 1 februari moet je dan wel een nieuwe verzekering hebben afgesloten. Stuur een mail of brief naar je zorgverzekeraar. Zorg wel dat je een ontvangstbevestiging krijgt. Het opzeggen van je oude zorgverzekering gebeurt vaak automatisch na het aanvragen van een nieuwe verzekering. Als je nieuwe zorgverzekeraar die dienst biedt is het handig om daarvan te profiteren.

Maak een brief of e-mail aan je zorgverzekeraar met daarin de volgende gegevens:

  • Je voorletters en achternaam en adresgegevens
  • Je geboortedatum, klantnummer en burgerserienummer
  • Gaat het om de basisverzekering of de aanvullende verzekering
  • Voor welke verzekerde(n) is de opzegging bedoeld?
  • Reden van opzegging
  • Per welke datum moet de verzekering worden beëindigd
  • Je e-mailadres

Zorgverzekering vergelijken
Er komt aardig wat bij kijken als je een zorgverzekering wilt afsluiten. Wil je bijvoorbeeld een goedkope zorgverzekering of vind je het vooral belangrijk om goed verzekerd te zijn. Het aanbod aan zorgverzekeringen is enorm. Er zijn alleen al dertig verschillende zorgverzekeraars. Deze hebben allemaal hun eigen basis zorgverzekering. De prijzen hiervoor variëren tussen de 90 en 110 euro. Maar bij iedere zorgverzekeraar kun je ook verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten zoals een tandartsverzekering of een verzekering met uitgebreide vergoedingen. Je kunt bij iedere zorgverzekering zelf een berekening laten uitvoeren, maar dit kan gemakkelijker! Het is verstandig eerst een goede vergelijking te maken. Hierbij is het belangrijk dat je niet alleen let op de premie, maar ook op de voorwaarden. Je kunt daarvoor natuurlijk zelf alle voorwaarden van zorgverzekeraars gaan opzoeken en doorspitten. Maar het kan ook gemakkelijker. Maar er zijn tegenwoordig verschillende vergelijksites, handig voor als je een zorgverzekering gaat afsluiten. Bij deze sites krijg je alle verzekeraars handig op een rijtje: de prijzen, de voorwaarden en de service van de daarbij horende zorgverzekeraar. Allereerst zal je je gegevens en wensen moeten doorgeven. Aan de hand daarvan krijg je een overzicht te zien van zorgverzekeringen die bij jou passen. Je kunt veel geld besparen door een zorgverzekering te kiezen die bij je past. Dit kan een goedkope zorgverzekering zijn, maar veel mensen vinden een aanvullende verzekering prettig. Wil je zorgverzekeringen online vergelijken? Bedenk dan van tevoren waarvoor je verzekerd wilt zijn, of je een hoger eigen risico wilt en of je de mogelijkheid hebt om collectief te verzekeren. Zo weet je zeker dat je de beste zorgverzekering krijgt!

Beste zorgverzekering afsluiten
Een zorgverzekering afsluiten is verplicht in Nederland. Je mag echter wel zelf kiezen of je alleen voor een basisdekking gaat, of ook aanvullend verzekerd wilt zijn. Ook mag je zelf de aanbieder kiezen. Maar hoe vind je nu de beste aanbieder? En hoe sluit je dan ook nog een betaalbare zorgverzekering af? Om de beste zorgverzekeraar voor jouw situatie te vinden zijn een aantal factoren van belang. Zo is het belangrijk dat je bepaalt welke dekking je wilt. Over het algemeen geldt hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie. Ga je alleen voor de wettelijk verplichte basisverzekering of wil je je ook aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld fysiotherapie en tandartskosten? Kijk bij de keuze voor de dekking van je zorgverzekering naar je (gezins)situatie en je wensen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *